Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A Honvéd Férfikar a Spar Budapest maratonon

október 17,2012

A Honvéd Férfikar, Magyarország egyetlen professzionális férfikara örömmel fogadta a felkérést a 27. Spar Budapest Maraton rendhagyó„Klasszikusok a klasszikus távon” elnevezésű zenei programban való részvételre. Október 7-én, 9.40-10.20 óra között, a Bajcsy Zsilinszky úton, a Bazilika mögötti járdaszigeten kialakított színpadon hangulatos a’capella műsorral buzdítja a közel 8 ezres mezőnyt, amelyben 5 énekkari tag is versenyez.
A több mint 60 éves Honvéd Együttes 2011-ben Prima Primissima díjat nyert. A Férfikar művészetének színvonalát a Bartók-Pásztory-díj jelzi. A ma 40 fős társulat művészi nyitottsága, tehetséggondozói képessége és szakmai színvonala Európa kiemelkedő kórusainak sorába emeli. Fennállásuk alatt beutazták a világot, számos világhírű karmesterrel és koncerthelyszínen léptek fel.

Az énekesi pálya jó állóképességet is követel, így a sportot sem hanyagolhatják el. A mostani futóverseny érdekessége, hogy a Honvéd Férfikar másodkarnagya, Riederauer Richárd, kivételesen nem a kórust dirigálja, hanem a Férfikar 5 fős futócsapatát.