Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A Honvéd Férfikar a Spar Budapest maratonon

október 17,2012

A Honvéd Férfikar, Magyarország egyetlen professzionális férfikara örömmel fogadta a felkérést a 27. Spar Budapest Maraton rendhagyó„Klasszikusok a klasszikus távon” elnevezésű zenei programban való részvételre. Október 7-én, 9.40-10.20 óra között, a Bajcsy Zsilinszky úton, a Bazilika mögötti járdaszigeten kialakított színpadon hangulatos a’capella műsorral buzdítja a közel 8 ezres mezőnyt, amelyben 5 énekkari tag is versenyez.
A több mint 60 éves Honvéd Együttes 2011-ben Prima Primissima díjat nyert. A Férfikar művészetének színvonalát a Bartók-Pásztory-díj jelzi. A ma 40 fős társulat művészi nyitottsága, tehetséggondozói képessége és szakmai színvonala Európa kiemelkedő kórusainak sorába emeli. Fennállásuk alatt beutazták a világot, számos világhírű karmesterrel és koncerthelyszínen léptek fel.

Az énekesi pálya jó állóképességet is követel, így a sportot sem hanyagolhatják el. A mostani futóverseny érdekessége, hogy a Honvéd Férfikar másodkarnagya, Riederauer Richárd, kivételesen nem a kórust dirigálja, hanem a Férfikar 5 fős futócsapatát.